Vuokraus ja maisemanhoito

Lamapaita vuokralle?

Haluaisitko kotiin tai mökille kesäksi lampaita laiduntamaan villiksi kasvanutta pusikkoa? Lammas on hyvä syömään pajukkoa ja muuta villiksi päässyttä kasvustoa ja näin sinun ei tarvitse vaivautua käyttämään ruohonleikkuria. Lampaat ovat myös erinomaisia seuraeläimiä.

Jos sinulla ei ole mahdollisuutta pitää eläimiä talven yli, vuokralammas on oikein hyvä vaihtoehto. Meiltä voit vuokrata kesäksi lampaita aikavälillä 1.6-15.10. Vuokrata voi koko kesäksi, jos vain tilaa ja syötävää lampaille riittää. Vuokraus onnistuu myös vain pariksi viikoksi jos näin sovitaan. Hinta pysyy kuitenkin kummassakin tapauksessa samana: aikuinen uuhi 50€/kpl ja karitsa 80€/kpl.

Lampaita vuokratessa on otettava huomioon, että lammas on laumaeläin ja tarvitsee seurakseen muita lampaita voidakseen hyvin ja tunteakseen olonsa turvalliseksi. Siksi lampaita ei vuokrata yksin, vaan vähintään kolmen porukassa.

Tautiriskin takia lampaat eivät saa olla tekemisissä muiden lampaiden tai vuohien kanssa vuokrauksen aikana.

Meiltä  lähtee vuokrauksen yhteydessä lampaiden mukaan suolaa ja kivennäistä. Vuokraajan tehtävänä on huolehtia muusta ruokinnasta (esimerkiksi tarvittaessa lisäheinistä, jos laidun alkaa loppua), vedestä, lampaiden valvonnasta ja kunnollisista aidoista. Aikuiset uuhet pärjäävät laidunheinällä, suolalla ja kivennäisellä, mutta karitsat tarvitsevat lisäksi täysrehua tai kaura-rypsiseosta, jotta saavat riittävästi energiaa kasvuun. 

Myös vuokraajan on rekisteröidyttävä lampaanpitäjäksi.